Baton RAW FIT Anka Dziedzic TRUSKAWKOWY 30g - Food Lab
Baton RAW FIT Anka Dziedzic TRUSKAWKOWY 30g - Food Lab
Produkt niedostępny
- skład
KRAJ POCHODZENIA | MARKA |
---|---|
Macedonia Północna | Food Lab |
81% daktyle, 10% orzechy włoskie, płatki owsiane, płatki quinoa, 1% suszone truskawki
Produkt może zawierać: gluten oraz śladowe ilości innych orzechów.
Wartość odżywcza | W 100g produktu | w jednej porcji 30 g produktu |
---|---|---|
Wartość energetyczna /energia/ | 1770 kJ/422 kcal | 531 kJ/127 kcal |
Tłuszcz | 13,5 g | 4,1 g |
W tym | ||
Kwasy tłuszczowe nasycone (kwasy nasycone) | 1,2 g | 0,4 g |
Węglowodany | 65 g | 19,5 g |
W tym | ||
Cukry | 43 g | 13 g |
Błonnik | 5,4 g | 1,6 g |
Białko | 7,3 g | 2,2 g |
Sól | 0,45 g | 0,14 g |
„Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal)”.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w temperaturze 15 – 20 ºC.
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
- Zastosowanie
Idealne dla osób, które prowadzą zdrowy i aktywny tryb życia i potrzebują szybkiego, a jednocześnie zdrowego i pysznego źródła energii. Świetnie skomponowane naturalne składniki zaspokoją głód i jednocześnie dodają energii do działania, a co więcej mają pozytywne działanie na funkcjonowanie całego organizmu.
Nadwaga, otyłość i towarzyszące często im alergie pokarmowe dotykające coraz większą liczbę dzieci sprawiają, że szczególną uwagę zaczynamy przykładać do produktów, które im na co dzień podajemy. Skutecznym rozwiązaniem tego problemu jest zastąpienie niezdrowych słodyczy naturalnymi przekąskami produkowanymi na bazie orzechów, owoców czy nasion. Proste, naturalne składy batonów to gwarancja na zapewnienie dziecku odpowiedniej ilości składników odżywczych niezbędnych do prawidłowego rozwoju i funkcjonowania młodego organizmu i jednocześnie ograniczenie ryzyka rozwoju wielu poważnych schorzeń, jak nadwaga, otyłość czy cukrzyca. To idealna przekąska dla dziecka do szkoły na drugie śniadanie czy na wycieczkę.
Baton dostarczy nam tylko niewiele ponad 100 kalorii, jednocześnie dzięki sporej ilości błonnika i białka da nam uczucie sytości i pomoże przetrwać napad głodu bez wyrzutów sumienia, co ma istotne znaczenie dla osób odchudzających się i będących na diecie redukcyjnej.
Ważnym elementem składu batonów jest to, że nie zawierają dodatkowych cukrów, czy sztucznych słodzików, a mimo to mają słodki smak dzięki odpowiedniej ilości daktyli, które również nadają idealną konsystencję i “sklejają” wszystkie składniki.
- Opis produktu
- w 100% naturalne
- przygotowane z najwyższej jakości składników
- O świetnej, wilgotnej konsystencji poprzez idealne połączenie orzechów i owoców
- starannie skomponowane pod względem smaku i wartości odżywczych
- bogate źródło cennego dla zdrowia błonnika pokarmowego
- doskonałe jako uzupełnienie codziennej, zbilansowanej diety
- bez dodatku cukru i substancji słodzących
- bez konserwantów, barwników i substancji zbrylających
Daktyle to bogate źródło witaminy A oraz witamin z grupy B a także składników mineralnych, tj. wapń, magnez, potas, żelazo, sód czy cynk. Dodatkowo są one bogatym źródłem dostarczających energii cukrów prostych i z tego względu są szczególnie polecane sportowcom i osobom o zwiększonym wydatku energetycznym.
Orzechy włoskie to źródło cennych wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, w tym kwasów omega-3 a także witaminy E, witaminy K oraz witamin z grupy B. Dodatkowo ze względu na wysoką zawartość fosforu i magnezu są polecane osobom uczącym się i pracującym umysłowo.
Płatki owsiane to świetne źródło błonnika - składnika niezbędnego w prawidłowej pracy układu pokarmowego, a obecne w nich beta-glukany przyczyniają się do obniżenia poziomu cholesterolu we krwi i regulują gospodarkę cukrową.
Quinoa posiada niski indeks glikemiczny, sporą ilość białka i całą gamę witamin i minerałów w swoim składzie, ktore również odgrywają istotną rolę w regeneracji po wysiłkowej.
Truskawki to owoce o licznych właściwościach zdrowotnych i wysokiej wartości odżywczej przy niedużym udziale kalorii. W ich składzie znajdziemy wysoką zawartość witamin, zwłaszcza witaminy C, a także znaczące ilości kwasu elagowego o silnych właściwościach utleniających i wzmacniających układ odpornościowy.