Baton RAW FIT Anka Dziedzic FIGOWY 30g - VIVIO
Baton RAW FIT Anka Dziedzic FIGOWY 30g - VIVIO
☆ Pyszny i odżywczy baton daktylowy
☆ Idealna zdrowa przekąska do pracy, szkoły i na wycieczkę
☆ Bez zbędnych dodatków cukru i konserwantów
Produkt niedostępny
- skład
KRAJ POCHODZENIA | MARKA |
---|---|
Macedonia Północna | VIVIO |
61% daktyle, 20% suszone figi, 10% orzechy nerkowca, płatki owsiane, płatki z amarantusa.
Produkt może zawierać: gluten oraz śladowe ilości innych orzechów.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w temperaturze 15 – 20 ºC.
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
- Zastosowanie
Idealne dla osób, które prowadzą zdrowy i aktywny tryb życia i potrzebują szybkiego, a jednocześnie zdrowego i pysznego źródła energii. Świetnie skomponowane naturalne składniki zaspokoją głód i jednocześnie dodają energii do działania, a co więcej mają pozytywne działanie na funkcjonowanie całego organizmu.
Nadwaga, otyłość i towarzyszące często im alergie pokarmowe dotykające coraz większą liczbę dzieci sprawiają, że szczególną uwagę zaczynamy przykładać do produktów, które im na co dzień podajemy. Skutecznym rozwiązaniem tego problemu jest zastąpienie niezdrowych słodyczy naturalnymi przekąskami produkowanymi na bazie orzechów, owoców czy nasion. Proste, naturalne składy batonów to gwarancja na zapewnienie dziecku odpowiedniej ilości składników odżywczych niezbędnych do prawidłowego rozwoju i funkcjonowania młodego organizmu i jednocześnie ograniczenie ryzyka rozwoju wielu poważnych schorzeń, jak nadwaga, otyłość czy cukrzyca. To idealna przekąska dla dziecka do szkoły na drugie śniadanie czy na wycieczkę.
Baton dostarczy nam mniej niż 120 kalorii, jednocześnie dzięki sporej ilości błonnika i białka da nam uczucie sytości i pomoże przetrwać napad głodu bez wyrzutów sumienia, co ma istotne znaczenie dla osób odchudzających się i będących na diecie redukcyjnej.
Ważnym elementem składu batonów jest to, że nie zawierają dodatkowych cukrów, czy sztucznych słodzików, a mimo to mają słodki smak dzięki odpowiedniej ilości daktyli, które również nadają idealną konsystencję i “sklejają” wszystkie składniki. Baton nie zawiera sztucznych aromatów i wzmacniaczy smaku, a naturalne i idealnie dobrane składniki powodują, że spełni oczekiwania nawet tych najbardziej wybrednych smakoszy zdrowych słodyczy.
- Opis produktu
- w 100% naturalne
- przygotowane z najwyższej jakości składników
- O świetnej, wilgotnej konsystencji poprzez idealne połączenie orzechów, daktyli i fig
- starannie skomponowane pod względem smaku i wartości odżywczych
- bogate źródło cennego dla zdrowia błonnika pokarmowego
- doskonałe jako uzupełnienie codziennej, zbilansowanej diety
- bez dodatku cukru i substancji słodzących
- bez konserwantów, barwników i substancji zbrylających
Daktyle to bogate źródło witaminy A oraz witamin z grupy B a także składników mineralnych, tj. wapń, magnez, potas, żelazo, sód czy cynk. Dodatkowo są one bogatym źródłem dostarczających energii cukrów prostych i z tego względu są szczególnie polecane sportowcom i osobom o zwiększonym wydatku energetycznym.
Figi to prawdziwa skarbnica składników odżywczych - w ich składzie znajdziemy m.in. witaminę B6, miedź, mangan, potas, czy wapń, stąd też są polecane są dla osób aktywnych i dbających o zdrową dietę.
Orzechy nerkowca są bogatym źródłem cennych kwasów tłuszczowych i pełnowartościowego białka. W swoim składzie posiadają także znaczące ilości witamin z grupy B, witaminę A i E oraz składniki mineralne tj. wapń, żelazo, magnez i cynk. Składniki zawarte w nerkowcach przyczyniają się m.in. do zmniejszenia uczucia zmęczenia a zawarte w nich witaminy z grupy B mają korzystny wpływ na pracę mózgu i koncentrację.
Płatki owsiane to świetne źródło błonnika - składnika niezbędnego w prawidłowej pracy układu pokarmowego, a obecne w nich beta-glukany przyczyniają się do obniżenia poziomu cholesterolu we krwi i regulują gospodarkę cukrową.
Amarantus jest naturalnym źródłem błonnika i antyoksydantów, stanowi także bogactwo witamin D, A, E i C oraz wartościowego białka. Nasiona amarantusa zawierają również spore ilości skwalenu – związku hamującego starzenie się komórek.