Orzechy macadamia opinie, orzech macadamia zastosowanie
Orzechy macadamia opinie, orzech macadamia zastosowanie
Orzechy macadamia opinie, orzech macadamia zastosowanie

Orzechy Macadamia 100g - VIVIO

PRODUCENTVIVIO
KRAJ POCHODZENIARPA / Brazylia / Australia / Kenia / Malawi
WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI
CERTYFIKAT BIO
DARMOWA DOSTAWA od 299zł
PUNKTY ZA ZAKUP
sprawdź szczegóły
1 pkt
POZOSTAŁE GRAMATURY500g

17,99 zł

RABAT - 10%

19,99 zł

-10

30 dni na zwrot

Orzechy macadamia Opis

Macadamia to drzewo, które pochodzi z rejonów Australii, ale uprawia się je też na Hawajach. To roślina wiecznie zielona o dość wąskich liściach.

Drzewo macadamia zostało odkryte w Australii w 1857 r. przez botanika Waltera Hilla, który dał mu nazwę „macadamia” na cześć swojego przyjaciela – Johna McAdama.

Orzechy macadamia wielkością i kształtem przypominają orzechy laskowe. Wciąż rosnącą popularność zawdzięczają niezwykłemu smakowi, który jest delikatny i lekko słodki. Orzechy macadamia są źródłem naturalnych witamin i minerałów, m.in. witaminy A, E, witamin z grupy B oraz fosforu, żelaza, magnezu, potasu, tiaminy i ryboflawiny. Wśród wszystkich orzechów odróżniają się wysoką zawartością pożytecznych tłuszczów. Orzechy macadamia nie zawierają glutenu, dlatego z powodzeniem mogą włączyć je do diety osoby z nietolerancjami pokarmowymi na gluten.


Orzechy macadamia Wartości odżywcze / Skład

Składniki: Orzechy macadamia

„Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej

(8 400 kJ/2 000 kcal)”.

 Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.


Orzechy macadamia przepisy / Orzechy macadamia zastosowanie

BABKA MARMURKOWA

BABKA MARMURKOWA

Składniki:

- 1,5 szklanki mąki pszennej
- 0,5 szklanki mąki kokosowej
- 1 szklanka cukru trzcinowego
- 1 i 1/4 kostki masła
- 6 jajek
- 2 łyżki pasty migdałowej
- 3 łyżki kakao
- garść orzechów macadamia posiekanych
- szklanka morwy białej suszonej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- cukier puder do posypania
- tłuszcz i bułka tarta do wysmarowania formy

Wykonanie:

Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Cały czas ucierając dodawać po 1 jajku. Dodać mąki wymieszane z proszkiem, solą i morwą i dokładnie wymieszać. Ciasto podzielić na dwie części. Jedną wymieszać z kakao i orzechami, drugą z pastą migdałową.
Ciasto przelać do formy wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułka tartą. Piec w temp 200 stopni - ok 45 minut. Wystudzone posypac cukrem pudrem.


Orzechy macadamia Zastosowanie

Orzechy macadamia są idealne jako przekąska. Zmielone albo pokruszone nadają się do słodkich ciast, kremów, deserów oraz jako dodatek do musli. Orzechy macadamia świetnie komponują się też z farszami i pastami do chleba. W całości mogą posłużyć do dekoracji ciasteczek i ciast. Można też obtoczyć je w czekoladzie albo lekko podsmażyć, nabiorą wtedy wyjątkowego aromatu.


Informacje dodatkowe

Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.

Na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające: gluten, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne.

Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.


Orzechy macadamia Film


Orzechy macadamia Opinie o produkcie: Orzechy Macadamia 100g

A
Ania
Zweryfikowany recenzent
5 star rating
26/12/16
Macadamia
Review by Ania on 26 Dec 2016 review stating Macadamia
Bardzo dobra jakość. W Polsce przeważnie w sprzedaży są stare orzechy macadamia, które w smaku nie mają nic wspólnego ze świeżymi. A te naprawdę były świeże!
K
Katarzyna
Zweryfikowany recenzent
5 star rating
01/07/16
Przepyszne
Review by Katarzyna on1 Jul 2016 review stating Przepyszne
Pycha orzechy, bardzo dobra cena. Polecam
K
Krystyna
Zweryfikowany recenzent
5 star rating
20/04/16
Orzechy Macadamia
Review by Krystyna on 20 Apr 2016 review stating Orzechy Macadamia
Bardzo zdrowa i smaczna przekąska. Produkt doskonałej jakości. Polecam!
A
Anna
Zweryfikowany recenzent
5 star rating
23/03/16
5/5
Review by Anna on 23 Mar 2016 review stating 5/5
Bardzo smaczne i chrupiące.