8% RABATU Z KODEM: URODZINY8    Sprawdź szczegóły.

info@cosdlazdrowia.pl

+48 530 044 043, +48 537 801 951

Podkategorie
Malina liofilizowana 50g
Malina liofilizowana 50g
Malina liofilizowana 50g
Malina liofilizowana 50g

Malina liofilizowana 50g - VIVIO

15,99 zł(4)
  duża dostępność

Produkt niedostępny


Wartości odżywcze

malina liofilizowana

Produkt może zawierać: gluten, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.


*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.


Opis

  • w 100% naturalne
  • bez dodatku cukru i substancji dodatkowych
  • doskonałe do deserów, musli, owsianek, wypieków a także jako naturalna przekąska
  •  

    Maliny w swoim składzie zawierają znaczące ilości kwasów organicznych (m.in. jabłkowy, cytrynowy i salicylowy), pektyny, antocyjany oraz lotne związki zapachowe. Stanowią one także prawdziwą skarbnicę witamin (tj. witamina C, E oraz witaminy z grupy B) oraz składników mineralnych - m.in. potasu, magnezu, wapnia i żelaza, które są niezbędne do prawidłowej pracy całego organizmu.

     

    Maliny - właściwości:

  • działają przeciwgorączkowo i napotnie

  • wspomagają systemy obronne organizmu

  • pozytywnie wpływają na pracę układu sercowo-naczyniowego

  • wykazują działanie przeciwzapalne i przeciwbakteryjne

  • wspomagają leczenie problemów żołądkowych, jak biegunka czy wzdęcia

  • łagodzą uciążliwe bóle miesiączkowe

  • obecne w malinach antocyjany obniżają poziom glukozy we krwi

  • PRODUCENTVIVIO
    KRAJ POCHODZENIAPolska
    DARMOWA DOSTAWA od 199zł
    PUNKTY ZA ZAKUP
    sprawdź szczegóły
    1 pkt
    NAJCHĘTNIEJ CZYTANE

    Liofilizacja żywności – czym jest i jakie posiada zalety?

    Liofilizacja to stosunkowo nowa metoda utrwalania żywności. Owoce i warzywa liofilizowane coraz częściej znajdują się w ofertach sprzedaży sklepów ze zdrową żywnością. Jest to wynikiem zwiększania jakości produktów spożywczych oraz większa niż przed laty świadomość społeczna dotycząca zdrowego odżywiania. Obecnie ludzie przykładają bardzo dużą uwagę do tego, co jedzą i jaki wywiera to wpływ na […]

    czytaj więcej...