PRODUCENT | VIVIO |
KRAJ POCHODZENIA | Polska |
WEGETARIAŃSKI | |
WEGAŃSKI | |
CERTYFIKAT BIO | |
DARMOWA DOSTAWA | od 299zł |
PUNKTY ZA ZAKUP sprawdź szczegóły | 1 pkt |
Wartości odżywcze
malina liofilizowana
Produkt może zawierać: gluten, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
Opis
- w 100% naturalne
- bez dodatku cukru i substancji dodatkowych
- doskonałe do deserów, musli, owsianek, wypieków a także jako naturalna przekąska
Maliny w swoim składzie zawierają znaczące ilości kwasów organicznych (m.in. jabłkowy, cytrynowy i salicylowy), pektyny, antocyjany oraz lotne związki zapachowe. Stanowią one także prawdziwą skarbnicę witamin (tj. witamina C, E oraz witaminy z grupy B) oraz składników mineralnych - m.in. potasu, magnezu, wapnia i żelaza, które są niezbędne do prawidłowej pracy całego organizmu.
Maliny - właściwości:
działają przeciwgorączkowo i napotnie
wspomagają systemy obronne organizmu
pozytywnie wpływają na pracę układu sercowo-naczyniowego
wykazują działanie przeciwzapalne i przeciwbakteryjne
wspomagają leczenie problemów żołądkowych, jak biegunka czy wzdęcia
łagodzą uciążliwe bóle miesiączkowe
obecne w malinach antocyjany obniżają poziom glukozy we krwi
Informacje dodatkowe
Sprzedawane produkty mogą różnic się kolorem, fakturą, wielkością i smakiem z uwagi na ich naturalne pochodzenie.
Na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające: gluten, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne.
Wartości odżywcze podane w tabeli mogą nieznacznie różnić się w zależności od partii. Strona jest na bieżąco aktualizowana, jednak zdarza się, że posiadamy na stanie kilka partii produktu.
Opinie o produkcie: Malina liofilizowana 50g
Najchętniej czytane
Liofilizacja żywności – czym jest i jakie posiada zalety?
Liofilizacja to stosunkowo nowa metoda utrwalania żywności. Owoce i warzywa liofilizowane coraz częściej znajdują się w ofertach sprzedaży sklepów ze zdrową żywnością. Jest to wynikiem zwiększania jakości produktów spożywczych oraz większa niż przed laty świadomość społeczna dotycząca zdrowego odżywiania. Obecnie ludzie przykładają bardzo dużą uwagę do tego, co jedzą i jaki wywiera to wpływ na […]
czytaj więcej...