info@cosdlazdrowia.pl
+48 530 044 043, +48 537 801 951


Wartości odżywcze
malina liofilizowana
Produkt może zawierać: gluten, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
Opis
Maliny w swoim składzie zawierają znaczące ilości kwasów organicznych (m.in. jabłkowy, cytrynowy i salicylowy), pektyny, antocyjany oraz lotne związki zapachowe. Stanowią one także prawdziwą skarbnicę witamin (tj. witamina C, E oraz witaminy z grupy B) oraz składników mineralnych - m.in. potasu, magnezu, wapnia i żelaza, które są niezbędne do prawidłowej pracy całego organizmu.
Maliny - właściwości:
działają przeciwgorączkowo i napotnie
wspomagają systemy obronne organizmu
pozytywnie wpływają na pracę układu sercowo-naczyniowego
wykazują działanie przeciwzapalne i przeciwbakteryjne
wspomagają leczenie problemów żołądkowych, jak biegunka czy wzdęcia
łagodzą uciążliwe bóle miesiączkowe
obecne w malinach antocyjany obniżają poziom glukozy we krwi
PRODUCENT | VIVIO |
---|---|
KRAJ POCHODZENIA | Polska |
DARMOWA DOSTAWA | od 199zł |
PUNKTY ZA ZAKUP sprawdź szczegóły | 1 pkt |
Liofilizacja żywności – czym jest i jakie posiada zalety?
Liofilizacja to stosunkowo nowa metoda utrwalania żywności. Owoce i warzywa liofilizowane coraz częściej znajdują się w ofertach sprzedaży sklepów ze zdrową żywnością. Jest to wynikiem zwiększania jakości produktów spożywczych oraz większa niż przed laty świadomość społeczna dotycząca zdrowego odżywiania. Obecnie ludzie przykładają bardzo dużą uwagę do tego, co jedzą i jaki wywiera to wpływ na […]
czytaj więcej...