info@cosdlazdrowia.pl

+48 530 044 043
+48 537 801 951

Kontakt

sprawdź promocje

Ananas liofilizowany w kawałkach 25g foodlab

Ananas liofilizowany w kawałkach 25g foodlab

Ananas liofilizowany w kawałkach 25g foodlab

11,54 zł
Zaoszczędź i zdobądź: 1 pkt w klubie cosdlazdrowia.pl

Produkt niedostępny


darmowa dostawa od 179zł
wysyłka 24h - 48h
gwarancja jakości
zwrot towaru do 90 dni
certyfikat bezpieczeństwa HACCP

Ananas liofilizowany - skład

100% ananas liofilizowany

 

Składniki odżywcze:

Wartość odżywcza 

w 100 g 

Wartość energetyczna

1495 kj / 353 kcal 

Tłuszcz

0.7 g 

w tym kt nasycone

<0.1 g

Węglowodany 

88 g 

w tym cukry

66 g

Błonnik

9.4 g

Białko

3.4 g 

Sól

0.02


*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.

Ananas liofilizowany - Zastosowanie

Przykładowe zastosowanie: zdrowa przekąska w ciągu dnia lub dodatek do pożywnego śniadania, dań na słodko jak i wytrawnie. Owoce liofilizowane to świetna alternatywa dla tradycyjnych słodyczy. Sprawdza się również jako aromatyczny dodatek do herbaty.

Ananas liofilizowany - Opis produktu

Ananas liofilizowany - prawdziwa skarbnica witamin i minerałów. Posiada głęboki, egzotyczny smak. Znajdziemy w nim przede wszystkim witaminy z grupy B a także witaminę A i PP. Ananas jest źródłem magnezu, miedzi, żelaza cynku a także fosforu Owoce poddane procesowi liofilizacji nie zawierają cukru dodanego, jedynie ten występujący naturalnie w owocach. Ananas bogaty jest w bromelainę.

 

 

Liofilizacja jest procesem suszenia produktów poprzez zamrożenie i odparowanie wody.  Dzięki temu procesowi owoce i warzywa zachowują swoje wartości odżywcze, kolor a także smak. Proces liofilizacji ma wiele zalet i zdecydowanie przeważa nad suszeniem. Jednym z pozytywnych aspektów żywności liofilizowanej jest możliwość długiego przechowywania bez utraty wartości odżywczych. Proces ten uniemożliwia rozwój bakterii w związku z czym stosowanie konserwantów i innych dodatków nie jest potrzebne. 

Opinie klientów