Algi Morskie do Sushi 125g
Algi Morskie do Sushi 125g
Produkt niedostępny
NORI DO SUSHI ALGI MORSKIE SUSZONE I PRAŻONE SILVER PREMIUM 125g- skład
KRAJ POCHODZENIA | MARKA |
---|---|
Korea | - brak - |
algi morskie
WARTOŚCI ODŻYWCZE
Wartość odżywcza w 100g
Wartość energetyczna 1286kJ/306kcal
Tłuszcz 2,2g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,9g
Węglowodany 16g
w tym cukry <0,5g
Białko 43g
Sól 1,7g
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
NORI DO SUSHI ALGI MORSKIE SUSZONE I PRAŻONE SILVER PREMIUM 125g- Zastosowanie
Nori używa się głównie do zawijania sushi, ale można je również dodawać, po wcześniejszym połamaniu na mniejsze kawałki do zup i sałatek. Przygotowując sushi ułóż arkusz nori na bambusowej macie, błyszczącą stroną do maty, pokryj go specjalnie przygotowanym ryżem oraz dodatkami (ryba, awokado, omlet) i zawiń w rulon. Następnie pokrój na małe kawałki. SMACZNEGO!
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed promieniami słońca.
NORI DO SUSHI ALGI MORSKIE SUSZONE I PRAŻONE SILVER PREMIUM 125g- Opis produktu
Nori to suszone, prażone i prasowane arkusze jadalnych alg morskich przygotowywanych z rodzaju czerwonych krasnorostów zwanych Porphyra (Porphyra yezoensis, Porphyra tenera). Algi te uprawiane są na licznych morskich farmach w Azji, a największym ich producentem jest Japonia. Nori zawiera mnóstwo dobroczynnych minerałów, m.in. jod, magnez, potas, żelazo, miedź, cynk, kobalt oraz witaminy A, B1, B2, B6, niacyna i C.
Spożywanie różnego rodzaju alg morskich niesie ze sobą spore korzyści zdrowotne.
Sushi Nori posiada gwarancję dobrej jakości Premium Silver. Zapakowane jest w torbę do przechowywania produktu z wygodnym zamykaniem na suwak (tzw. zipper bag).
NORI DO SUSHI ALGI MORSKIE SUSZONE I PRAŻONE SILVER PREMIUM 125g- Przeciwwskazania
Produkt zawiera naturalnie wyższą ilość jodu. Wysokie dawki jodu mogą wpłynąć szkodliwie na zdrowie, m.in. zaburzyć pracę tarczycy. Zaleca się spożywać nie więcej niż 4g (około 1,5 arkusza) alg morskich dziennie, co odpowiada około 0,2mg jodu.