PRZEZ CAŁY WRZESIEŃ DARMOWA DOSTAWA OD 99ZŁ    Sprawdź szczegóły.

info@cosdlazdrowia.pl

+48 530 044 043
+48 537 801 951

KONTAKT

promocje

Algi Morskie do Sushi 125g

(1)
Algi Morskie do Sushi 125g

Algi Morskie do Sushi 125g

(1)

30,45 zł
Ilość punktów za zakup produktu: 3 pkt (sprawdź szczegóły)

Produkt niedostępny

KRAJ POCHODZENIAMARKA
Korea- brak -

- Skład

algi morskie

 

WARTOŚCI ODŻYWCZE

Wartość odżywcza w 100g

Wartość energetyczna 1286kJ/306kcal

Tłuszcz 2,2g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,9g

Węglowodany 16g

w tym cukry <0,5g

Białko 43g

Sól 1,7g


*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.

- Zastosowanie

Nori używa się głównie do zawijania sushi, ale można je również dodawać, po wcześniejszym połamaniu na mniejsze kawałki do zup i sałatek. Przygotowując sushi ułóż arkusz nori na bambusowej macie, błyszczącą stroną do maty, pokryj go specjalnie przygotowanym ryżem oraz dodatkami (ryba, awokado, omlet) i zawiń w rulon. Następnie pokrój na małe kawałki. SMACZNEGO!

 

WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed promieniami słońca.

- Opis produktu

Nori to suszone, prażone i prasowane arkusze jadalnych alg morskich przygotowywanych z rodzaju czerwonych krasnorostów zwanych Porphyra (Porphyra yezoensis, Porphyra tenera). Algi te uprawiane są na licznych morskich farmach w Azji, a największym ich producentem jest Japonia. Nori zawiera mnóstwo dobroczynnych minerałów, m.in. jod, magnez, potas, żelazo, miedź, cynk, kobalt oraz witaminy A, B1, B2, B6, niacyna i C.

 

Spożywanie różnego rodzaju alg morskich niesie ze sobą spore korzyści zdrowotne.

 

Sushi Nori posiada gwarancję dobrej jakości Premium Silver. Zapakowane jest w torbę do przechowywania produktu z wygodnym zamykaniem na suwak (tzw. zipper bag).

- Przeciwwskazania

Produkt zawiera naturalnie wyższą ilość jodu. Wysokie dawki jodu mogą wpłynąć szkodliwie na zdrowie, m.in. zaburzyć pracę tarczycy. Zaleca się spożywać nie więcej niż 4g (około 1,5 arkusza) alg morskich dziennie, co odpowiada około 0,2mg jodu.