Acerola 1L naturalna witamina C - Ekamedica
Acerola 1L naturalna witamina C - Ekamedica
Produkt niedostępny
Acerola 1L naturalna witamina C EkaMedica - skład
MARKA |
---|
Ekamedica |
SKŁAD: Sok z owoców aceroli - wyprodukowano z puree z owoców aceroli (Malphigia emarginata), w tym naturalna witamina C pochodząca z owoców aceroli - naturalne źródło witaminy C.
Zawartość witaminy C:
25 ml soku zawiera: 260,75 mg naturalnej witaminy C (325%*).
50 ml soku zawiera: 521,5 mg naturalnej witaminy C (651%*).
*RWS - Referencyjna Wartość Spożycia
*Wartość odżywcza jest wartością literaturową i nie stanowi wyniku analiz. Zostaje sporządzona na podstawie danych pochodzących z dokumentów jakościowych użytych surowców, dlatego może się różnić w zależności od partii produktu.
Acerola 1L naturalna witamina C EkaMedica - Zastosowanie
ZALECANE SPOŻYCIE: 2 razy dziennie po 25 ml pół godziny przed posiłkiem.
Przed użyciem wstrząsnąć.
Sok może się nieznacznie różnić kolorem i smakiem w zależności od partii. Osad pochodzenia naturalnego.
Przeciwwskazania
Nadwrażliwość na którykolwiek ze składników preparatu. W okresie ciąży i karmienia piersią przed zastosowaniem należy skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą.
Ważne informacje:
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety ani aktywnego trybu życia. Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego i zróżnicowanego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia.
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce. Spożyć do 21 dni od otwarcia. Chronić od światła i wilgoci.
Acerola 1L naturalna witamina C EkaMedica - Opis produktu
Mocna dawka witaminy C pochodzącej z natury. Suplement diety EkaMedica Acerola zawiera sok z owoców aceroli, w tym naturalna witamina C pochodząca z owoców aceroli. Preparat zaleca się wszystkim osobom, które chcą uzupełnić codzienną dietę w witaminę C.
Witamina C pomaga w utrzymaniu prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego. Wspomaga prawidłową produkcję kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania naczyń krwionośnych, kości, dziąseł, skóry, zębów i chrząstek. Witamina C wspiera również prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego.
Zapotrzebowanie na witaminę C rośnie m.in. pod wpływem stresu oraz u osób palących papierosy. Składniki zawarte w owocach aceroli pozytywnie wpływają na układ odpornościowy oraz układ nerwowy.